Στο ελαιοτριβείο μας η έκθλιψη του φρέσκου ελαιοκάρπου γίνεται λίγες μόνο ώρες αφού κοπεί από το κλαδί της ελιάς, σε χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να διατηρούνται όλες οι ωφέλιμες ιδιότητες του ελαιόλαδου.
Για την παραλαβή (έκθλιψη) του ελαιολάδου χρησιμοποιείται η πίεση, η φυγοκέντριση και η συνάφεια. Μέθοδοι φυσικοί, σε αντίθεση με την παραλαβή των σπορελαίων που χρησιμοποιούνται χημικές μέθοδοι. Επομένως το ελαιόλαδο είναι ένας φυσικός φρουτοχυμός χωρίς πρόσθετα ή ό,τι άλλο που θα αλλοίωνε τη σύστασή του σε σχέση με την σύσταση του καρπού απ' όπου προήλθε με υψηλή τη βιολογική και θρεπτική αξία την απουσία φυτοφαρμάκων.
Το παραγόμενο ελαιόλαδο ξεχωρίζει για το άρωμα, τη λεπτή γεύση, την χαμηλή οξύτητα και γενικά η ποιότητά του βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.
Κατηγορία
Αναλυτική Περιγραφή