Αξίζουν πραγματικά οι διακοπές all inclusive;

Αξίζουν πραγματικά οι διακοπές all inclusive;

Αξίζουν πραγματικά οι διακοπές all inclusive; Αυτή είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων όταν πρόκειται για διακοπές και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις, καθώς εξαρτάται από το στυλ των διακοπών σας και από το πώς θέλετε να περνάτε το χρόνο σας. Ωστόσο, υπάρχουν σαφή πλεονεκτήματα για επιλέξετε ένα πακέτο all inclusive, ιδίως όσον αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων.

Προϋπολογισμός

Αν έχετε συγκεκριμένο προϋπολογισμό για τις διακοπές σας ή αν θα θέλατε να γνωρίζετε τα περισσότερα έξοδα εκ των προτέρων, τότε αξίζει να κλείσετε ένα all inclusive. Δεν θα έχετε άγχος όσον αφορά τον προϋπολογισμό, καθώς σχεδόν όλα τα έξοδά σας περιλαμβάνονται στην τιμή – εκτός αν θέλετε να λάβετε έξτρα υπηρεσίες spa πχ για τον εαυτό σας ή να φέρετε δώρα για την οικογένεια.

Οικογενειακές διακοπές

Τα ταξίδια με τα παιδιά μπορεί να είναι ακριβά, καθώς τα ποτά, τα παγωτά και η ψυχαγωγία σύντομα αθροίζονται, γι’ αυτό και οι διακοπές all inclusive γίνονται γρήγορα οι οικογενειακές διακοπές της επιλογής. Τα περισσότερα all inclusive θέρετρα προσφέρουν δωρεάν παγωτά για τα παιδιά ενώ βρίσκονται γύρω από την πισίνα και πολλά διαθέτουν ακόμη και παιδικά κλαμπ για να τα απασχολούν. Τείνουν να εξυπηρετούν τα παιδιά και όσον αφορά το φαγητό, με πολλά από αυτά να προσφέρουν ειδικές επιλογές για παιδιά.

Φαγητό και ποτό

Όλο το φαγητό σας περιλαμβάνεται στο πακέτο all inclusive και πολλά θέρετρα περιλαμβάνουν ακόμη και σνακ σε διάφορα σημεία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ως ελάχιστο όριο θα λαμβάνετε τρία γεύματα την ημέρα και δωρεάν ποτά μεταξύ καθορισμένων ωρών (συνήθως 10 π.μ. – 11 μ.μ.). Τα δωρεάν ποτά περιλαμβάνουν αλκοόλ, αλλά αυτά είναι συνήθως μπύρα και χύμα κρασί και όχι τα πιο ακριβά επώνυμα βαριά ποτά. Ωστόσο, αν σας αρέσει ένα επώνυμο ποτό, τότε συνήθως μπορείτε να αναβαθμίσετε το πακέτο σας ώστε να περιλαμβάνει επώνυμες μάρκες με επιπλέον κόστος.

Αξίζει το All-Inclusive;

Αν είστε ταξιδιώτης που του αρέσει να πηγαίνει και να εξερευνά, τότε το all inclusive μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς, καθώς μερικές φορές μπορεί να νιώθετε δεμένοι με το ξενοδοχείο για τις ώρες των γευμάτων και, ως εκ τούτου, να χάνετε την ευκαιρία να δείτε τα αξιοθέατα. Ωστόσο, μπορείτε να το διορθώσετε αυτό συσκευάζοντας ένα μικρό γεύμα την ώρα του πρωινού, ώστε να μην χάνετε το δωρεάν γεύμα σας, αλλά να πηγαίνετε και να ελέγχετε τα τοπικά αξιοθέατα.

Για τις οικογένειες με μικρά παιδιά ή τους ανθρώπους που θέλουν να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, ένα all inclusive σίγουρα αξίζει τον κόπο. Θα έχετε την πολυτέλεια να χαλαρώσετε χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα πάτε να βρείτε ένα γεύμα ή αν θα βρείτε κάποιο μέρος εντός του προϋπολογισμού σας. Μπορείτε να καθίσετε αναπαυτικά, να πιείτε ένα κοκτέιλ και να κρατήσετε το πορτοφόλι σας σταθερά στην τσάντα σας.

Ένα πιθανό μειονέκτημα σε μια απόδραση all inclusive είναι τα βραχιολάκια που πρέπει να φοράτε. Αν δεν θυμηθείτε να τα μετακινήσετε ενώ κάνετε ηλιοθεραπεία, θα γυρίσετε σπίτι με μια γραμμή μαυρίσματος γύρω από το μπράτσο σας – αν και είναι ένα μικρό τίμημα για τα τόσα γλυκά που μπορείτε να έχετε φάει σε μια ή δύο εβδομάδες.